Fitxategiak

Fitxategiak

Dialektologia

D-056

  • Grabazio data:
  • Jabea: Euskarabidea-mediateka
  • Berriemailea:
  • Ikertzailea: Saioa Iza Erbiti
  • Gai nagusia: Ogiaren artisautza.
  • Bistaratzeko baimena: Librea
  • Argitaratzeko baimena: Mugatua
  • Soinu kalitatea: Ona
Herria Euskalkiak Mapak
Zatia Iraupena Gaiak Sumario
A01 00:00:00
00:04:45
elikadura: ogia Bera gaztea zenean ogia erosi egiten zuten baina berak amari ikusiz ikasi zuen ogia egiten. Ogia nola egiten zuten. Irin, orantza, ura eta gatzaz eginiko masa, oihal batean uzten zen. Gero ogiak banaka egin, labea berotu, garbitu eta ogiak sartzen zituzten. Zortzi egunetarako ogia egiten zuten. Elizara eramateko opilak eta olatak egiten zituzten. Ogiek bi kilo eta erdi eta hiru kilo arteko pisua zuten eta kasko-itxura ematen zieten.
A02 00:04:45
00:09:11
elikadura: taloak Arto-irina ere egiten zuten baina ez ogia egiteko, taloak egiteko baizik. Garia astoan edo bizkarrean eramaten zuten. Artoak (taloak) esne, gazta eta eztiarekin jaten dira. Artoak nola egiten diren. Talaburdina. Hautsekin nola egiten ziren. Taloek bi edo hiru egun irauten zuten. Neguan egunean hiru aldiz jaten zuten artoa.
Pista Artxiboa entzun Iraupena
D-056-A 9:11
Dokumentua Edukiera Materiala
 D-056 1.5 MB Transkripzioa