Gaiak

Gaiak

elikadura:katalanbroxa [5 resultados]

Dokumentua Zatia Otros temas del fragmento Sumario
II-135a A20 Festetako opila: katalanbroxa. Amak irakatsi zion. Katalanbroxa nola egin.
II-082b B09 elikadura: errezeta Katalanbroxa, ospakizunetan jaten den biskotxa. non eta nola ikasi duene giten. Auzoko emazte zahar batek irakatsi zion, geroztik egun berezietan jateko egiten du, ez du saltzen. Hogeita hamabost urterekin ikasi zuen katalanbroxa egiten. Lehenik pasta egiten da, beste biskotxak bezala egiten da. Katalanbroxa nola egin. Errezeta.
II-082b B11 elikadura: errezeta Katalanbroxa, errezeta. Nola erre katalanbroxa, sua.  Ordu eta erdi behar du biskotxa egiteko. Batzuek sua kanpoan egiten dute. Haritza edo pagoaren egurra erabiltzen du. Moldetik nola atera, hozten utzi behar da.
II-082b B13 Egun berezietarako egiten du katalanbroxa, biskotxa zahar bat da eta beti ospakizunetan (jaunartze, bataio, ezkontza...) jan izan da, ez egunero, eta ohitura horri atxiki behar zaiola pentsatzen du. Anitz denbora behar da egiteko. Biziki ederra da katalanbroxa. Familiarendako egiten duelarik ez du pagarazten, gainontzekoei kobratzen die. Maite du katalanbroxa egitea. Azken aldiko Donibaneko jaunartzeetarako lau katalanbroxa egin ditu.
II-082b B15 Katalanbroxa egiteko moldea ez da dendetan saltzen, berari erakutsi zion emazte zaharrak oparitu zion. Familiako norbaitek ikasi nahi badu erakutsiko dio. Ez du sekretu handirik, baina gauza guztietan bezala bakoitzak bere manerak ditu.