Gaiak

Gaiak

elikadura: opilak, taloak [3 resultados]

Dokumentua Zatia Otros temas del fragmento Sumario
D-003 A04 elikadura: ogia Ogia eta taloak, "opilak" deituak, egiteko prozesuaren azalpena.
D-028 A03 ogibideak: irindegia Opilak nola egiten ziren: mairarekin amasatu, lurreko suan erre, burdinarekin irauliz. Irindegian gordetzen ziren gero. Irina errotatik ekarri, zutabean pasa eta zahia kentzen zen gero opilak egiteko. Gaur egun errotak ia dauden lekuetan ere ez dira erabiltzen.
IR-005 B05 Ogiak etxean egiten zituzten eta irina tornuan pasatzen zuten eta "menudiloa", irina baino arruntagoa, ateratzen zen eta horrekin egiten zituen opilak. Horiek izaten ziren esne katiluarekin merendua: katilu bat esne opilekin. Ez zegoen beste gozorik.